Erika Holst – ishockey- första kvinnliga idrottaren att få sitt porträtt uppsatt på Wall of Fame i Arena Varberg 2023

  Erika startade sin framgångssaga i Veddige HK. 1994 blev hon den första tjejen att spela TV-pucken, då hon representerade Halland. Hon blev också den första tjejen att väljas in i Hockey Hall of Fame som nummer 101. Erika Holst har varit med i inte mindre än fyra olympiska spel samt elva VM turneringar med Damkronorna. Hon har topp tre flest landskamper av alla damspelare i världen. Dessutom är Erika den svenska ishockeyspelare, både damer och herrar, med flest landskamper på meritlistan. Hon har även hunnit med en sejour i Nordamerika i Minnesota Duluth Bulldogs. Två OS-medaljer står överst på den digra meritlistan.
  I samband med Svenska ishockeyförbundets 100-årsjubileum blev hon utsedd till tidernas damforward

Lars Lagerborg – brottning - förste manlige idrottaren att få sitt porträtt uppsatt på Wall of Fame i Arena Varberg 2023

  Lars startade sin karriär i Viskadalens BK och därefter Varbergs AIK och sedermera blev det Varbergs BOIS.
  Han tillhör de få brottare i Sverige som avancerat hela vägen från internationell ungdomsstjärna till meriterad seniorbrottare i yppersta världsklass. Lars var en brottare som tog sig an sina motståndare med pondus och en stor portion självförtroende. Under hela sin ungdom och juniorkarriär så hade han egentligen ingen direkt motståndare i Sverige, han stod i en klass för sig. Även som junior så radades meriterna upp en efter en. Tre SM guld som junior, åren 1984, 86 och 87. Internationellt så blev det två silver på junior-EM för 18-åringar och bronset på junior-EM för 20-åringar som arrangerades i Malmö 1986. Lagerborg är även historisk världsmästare då det första VM:et för ungdomar arrangerades i vår huvudstad Stockholm 1980. SM guld som senior, fyra stycken, det första redan 1987 och sedan tre år på rad, 92, 93 och 94. Det blev även ett OS deltagande för Lagerborg, OS i Seoul 1988. Hans sista framträdande på den internationella mästerskapsmattan var vid EM i Poznan 1990. Lars Lagerborg kommer alltid vara ihågkommen som ungdom och juniorstjärnan som även blev en etablerad och meriterad seniorbrottare, en resa som inte alltid är helt lätt att slutföra, men Lasse är en av de få som lyckades med detta konststycke.