Tidigare medlemsresor

2022 : Helsingborg - matchen Helsingborgs IF - Varbergs BoIS

På grund av Coronapandemin var det inte aktuellt med någon medlemsresa under åren 2020 och 2021!

2019 10 december: Partille – rundtur på Partille Arena, Restaurang John Scott med hamburgare och ett glas öl/vin/läsk och därefter matchen Sävehof – HK Varberg.

2017 18 september: Hälsingborg - rundvandring på ombyggda Olympia, buffé på Fredriksdals Trädgårdscafé, besök på Helsingborgs Idrottshistoriska, där gamle BoISaren Per-Olof Olsson dök upp och berättade om dagens motståndare HIF, därefter matchen HIF - BoIS i Superettan.

2016 26 oktober: Borås - besök på Borås Idrottsmuseum och i samband med det fika, därefter matchen Elfsborg - IFK Norrköping på Borås Arena.

2015: 14 september Göteborg – Inleddes med vårt andra besök Idrottsmuseet på Kviberg med kort introduktion och strövtåg på egen hand i de intressanta samlingarna. Därefter visning av det närliggande nya Prioritet Serneke Arena, en multiarena som har sju våningar sport, med allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Grundskola och gymnasium med idrottsinriktning. Gym, föreläsningslokaler, skadeklinik, hotell, konferenslokaler, restaurang, bar och caféer. Allt på 45 300 kvadratmeter till en kostnad av drygt 800 miljoner. Efter mat på Kockens hörna, var det dags för matchen Häcken - Halmstads BK 4-1.

2014: 18 oktober Malmö - rundvandring Swedbank Stadium med guidning av Jan-Olov Kindvall, en av hjältarna från Europacupäventyret 1979, därefter toppmötet mellan redan klara mästarna Malmö FF och Elfsborg, 1-2. Efter matchen blev det gemensam middag.

2013: 13 maj Helsingborg – först besök på Helsingborg Arena med en välsmakande lunch och en guidad visning av den mycket påkostade arenan. Byggnaden är framför allt en satsning på idrotten och är Helsingborgs huvudarena för inomhusidrott Dessutom även använd för konserter, kongresser och andra evenemang. Efter visningen besöktes Helsingborgs Idrottsmuseum som är sammanbyggt med Helsingborg Arena. Där togs vi omhand av medlemmar ur "Föreningen Idrottsarkivet", motsvarigheten till vår idrottshistoriska förening. Efter en inledande beskrivning av verksamheten blev det rundvandring på egen hand i det nyöppnade muséet. Efter fika dök "gamle" BoISaren och Varbergssonen Per Olof Olsson upp och berättade lite om sin fotbollskarriär och om sin tid i HIF. Sedan bar det av till Olympia, som ligger precis intill, för att se matchen Helsingborg – Häcken 5-0.

2012 24 september: Göteborg – Vårt första besök på Idrottsmuséet på Kviberg, Göteborg. Där det avsatts tid för att se de rikliga samlingarna fördelade på tre våningar. Bl a specialavdelningen om Ingemar Johansson med silvermedaljen från OS i Helsingfors och mästarbältet han fick när han slog ut Floyd Patterson. En annan mycket intressant avdelning var gångaren Lars Hindmars olympiska samling. Efter två timmar tog Roger Gustafsson från IFK Göteborg hand om gruppen och berättade om hur IFK Göteborg arbetar. Därefter var det matdags på Kockens Hörna som hade specialöppet enbart för Varbergs Idrotts-historiska Förening (tack Bengt-Åke). Avslutningen ett torftigt, mållöst derby mellan IFK Göteborg och GAIS.