MOUNTAINBIKE PÅ CAFÉET 29 APRIL

På vårens sista Idrottscafé,
onsdagen den 29 april,
kommer Ulf Dovermark från Varbergs Mountainbikeklubb för att berätta lite om mountainbike-åkningen i allmänhet och stortävlingen Bockstensturen
i synnerhet.
Hjärtligt välkomna till en intressant eftermiddag på vårt Idrottscafé.
Det börjar som vanligt
klockan 14.00 och
platsen är IOGT-NTO-lokalen
på Prästgatan 27 (in på gården).
Fika serveras för 20:- och det är öppet för medlemmar i Varbergs Idrottshistoriska Förening.

BoIS-fotbollen
inför den Allsvenska premiären

På onsdag den 19 februari är BoIS-tränarna Jocke Persson (till höger) och Fredrik Danielsson (till vänster) på plats i vårt Idrottscafé. Idrottscaféet börjar redan 13.30. Klockan 14.30 lämnar BoIS-tränarna för att ta hand om BoIS-träningen som startar 15.00. Då har vi fått reda på hur läget är i spelartruppen inför den Allsvenska säsongen, som börjar med en bortamatch mot Helsingborg söndag 5 april. Men redan måndag 24 februari börjar allvaret för BoIS-fotbollen, då det är match i Svenska Cupen mot Hammarby - på bortaplan. Välkomna till ett intressant Idrottscafé - och kom i god tid, antalet platser är (tyvärr) begränsat.

Idrottscafé, vårpremiär 5 feb: CeGe Berglund

Nu är det (äntligen) dags för VIHFs Idrottscafé igen. Onsdag 5 februari börjar vårsäsongen och första gästen i vår blir kände sportjournalisten CeGe Berglund, GöteborgsPosten och Aftonbladet, som kommer att berätta om upplevelser under ett långt och händelserikt yrkesliv.

Idrottscafé våren 2020

Idrottscaféet är nu inne på tionde säsongen och det är som vanligt varannan onsdagseftermiddag, jämna veckor, i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, med start klockan 14.00. Idrottscaféet är öppet för medlemmar i Varbergs Idrottshistoriska Förening. Fika serveras för 20 kronor.

vecka 6, onsdag 5 feb. kl. 14 - 16
CEGE BERGLUND, sportjournalist på GöteborgsPosten, berättar om sina upplevelser under ett händelserikt yrkesliv.

vecka 8, onsdag 19 feb. kl. 13.30 - 16
BoIStränarna JOCKE PERSSON o FREDRIK DANIELSSON inför den Allsvenska premiären. (Observera att det börjar 13.30 !!!)

vecka 10, onsdag 4 mars kl. 14 - 16
ULF DOFVERMARK, Varbergs Mountainbikeklubb, berättar om verksamheten i allmänhet och MTB-loppet i synnerhet.

vecka 12, onsdag 18 mars kl. 14 - 16
SIMON AULÉN, HK Varberg, berättar om sin uppväxt och hur handbollen räddade honom. (Inte helt klart om datum.)

vecka 14, onsdag 1 april kl. 14 - 16
HÅKAN GUSTAFSSON, Kultur- och Fritidskontoret, berättar om idrottsanläggningarna i kommunen. Vad vi har och vad vi får!

vecka 16, onsdag 15 april kl. 14 - 16
MARTIN JÖNSSON, JSM-gruppen, berättar om företagets syn på sponsring och varför de stöttar idrotten i kommunen så mycket.

vecka 18, onsdag 29 april kl. 14 - 16
EJ KLART I NULÄGET - men vi hoppas och tror på en fin
avslutning på vårens program på vårt Idrottscafé.


Avslutningen på IDROTTSCAFÉET

Onsdag 11 december är det årsavslutning på Idrottscaféet och det blir ett omväxlande program som VIHF bjuder på.

Vi kommer att presentera Årets Stipendiat 2019 - vem blir det?

och vi kommer även att bjuda på ett bildspel över VARBERGS-IDROTTEN 2019 - det fantastiska idrottsåret som vi har fått uppleva i Varberg från november 2018 till oktober 2019. Ett nytt försök som vi tror kommer att uppskattas.

Vi kommer även att informera om årsboken Varbergsidrotten 2019, när den kommer och var den kan hämtas.

Som vanligt serverar vi fika med lite "lussestämning"
Hjärtligt välkomna till avslutningen med Varbergs Idrottshistoriska Förening onsdagen 11 december kl. 14.00 i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27.

"Nostalgi" på Idrottscaféet

"Vi arbetade i kommunen" är namnet på onsdagens föredrag på Idrottscaféet och det är Björn Johansson som gästar oss med ett av sina förnämliga bildspel.

Många härliga bilder från 1950- och 1960-talen främst, men även en del äldre och en del yngre bilder visas upp. På många av bilderna är det idrottande kommunalare med, så idrottsanknytningen finns där definitivt.
Hjärtligt välkomna till vårt Idrottscafé onsdagen 27 november kl 14 - och som vanligt är det fika för 20:- efter föredraget. Vi är i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27 och föreläsningen är bara öppen för våra medlemmar. Är du inte medlem kan det lösas på plats. Vi ses!

BOISTRÄNARNA BERÄTTAR ALLT ...

På vårt Idrottscafé onsdag 13 november gästas vi av BoIS framgångsrika tränarduo Joakim Persson och Fredrik Danielsson som i år förde BoIS upp till Allsvenskan tack vare andraplatsen som klarades i sista matchen söndag 3 november mot Mjällby på Påskbergsvallen inför en entusiastisk hemmapublik på 4 481 personer. Förra året lyckades BoIS, med knapp marginal, hänga kvar efter en storstädning i truppen. I år chockstartade man Superettan med sju raka vinster och 36 poäng efter våren. Det blev till slut 55 poäng och en andraplats och därmed är BoIS för första gången i Allsvenskan. Det kommer garanterat att bli en intressant stund med BoIS-tränarna, kom i god tid för att vara säker på att få en plats. Vi börjar som vanligt kl. 14 i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27.

WIC på IDROTTSCAFÉET 30 oktober

På onsdag 30 oktober gästar WIC vårt Idrottscafé. Det är Pelle Körberg, tränare för WIC-damerna,

och Kent Göransson, tränare för WIC-herrarna, som skall berätta allt om elitsatsningen som WIC gör med både damer och herrar i Superligan. Vi vågar utlova en intressant eftermiddag och hälsar våra medlemmar välkomna. Är du inte medlem ännu i Varbergs Idrottshistoriska Förening ordnar vi det på plats. 200:- per år i medlemsavgift (då får du även vår årsbok Varbergsidrotten).
Som vanligt börjar vi vårt Idrottscafé kl 14 i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, ingång från gården. Fika, kaffe och vetebröd, serveras för 20:-

Hjärtligt välkommen!

På onsdag 30 oktober gästar WIC vårt Idrottscafé. Det är Pelle Körberg, tränare för WIC-damerna,

och Kent Göransson, tränare för WIC-herrarna, som skall berätta allt om elitsatsningen som WIC gör med både damer och herrar i Superligan. Vi vågar utlova en intressant eftermiddag och hälsar våra medlemmar välkomna. Är du inte medlem ännu i Varbergs Idrottshistoriska Förening ordnar vi det på plats. 200:- per år i medlemsavgift (då får du även vår årsbok Varbergsidrotten).
Som vanligt börjar vi vårt Idrottscafé kl 14 i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, ingång från gården. Fika, kaffe och vetebröd, serveras för 20:-

Hjärtligt välkommen!

På Idrottscaféet onsdag 16 oktober
visade Björn Johansson bilder
från O-ringen 1993

Vi hade fått återbud från Cege Berglund till onsdagens Idrotts-café, men med kort varsel ställde Björn Johansson upp och visade bilder från O-ringen 1993 Han berättade om de sällsynt blöta tävlingarna som utspelade sig i Varbergsterrängen, förtjänstfullt assisterad av Jan Nilsson, och vi kunde njuta av ännu en trevlig eftermiddag i vårt idrottscafé för våra medlemmar. Vi var som vanligt i IOGT-NTO-lokalen på Prästgatan 27, in på gården.

Sverker Nilsson berättade om doping
på Idrottscaféet 2 oktober kl 14.00

Onsdag 2 oktober kl 14 var Sverker Nilsson, välkänd läkare på Neptunuskliniken, på vårt Idrottscafé för att berätta om doping - ett ämne som alltid är intressant och väcker många frågor och funderingar. Sverker har lång erfarnhet från idrottens värld och höll ett både intressant och underhållande föredrag, som uppskattades av åhörarna. Ett av de allra bästa föredragen, var det många som tyckte efteråt.
Idrottscaféet är öppet för våra medlemmar. Är du inte medlem, men gärna skulle vilja vara det, så går det att ordna på plats!

IDROTTSCAFÉ - HÖSTSTART 18 SEP.

Det var höstpremiär med HK Varberg på vårt Idrottscafé onsdag 18 september kl. 14.00 i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27 (in på gården). Det var HK Varbergs ordförande Peter Ideböhn som gästade oss för att berätta hur det är att vara med i eliten, i Handbollsligan, i toppen av seriepyramiden.
Med sig hade Peter evenemangsansvarige Måns Lundahl.

Det blev ännu ett trevligt Idrottscafé, där Peter belyste HK Varbergs arbete i stort och all den tid som ideella ledare lägger ned för att hålla igång alla ungdomar. Det handlar om oerhört många timmar och det är en fråga som det alltid finns anledning att återkomma till - hur mycket betyder idrotten för den uppväxande generationen?